Teaterskuespiller - Lars Bom

Spørgsmål til Lars Bom: Har du særlig tilknytning til nogle steder i Aarhus?

Pinds Café! Det er blevet vores faste mødested efter forestillingerne. Og jeg er jo ikke-ryger, men man må jo sige, at der er svært hyggeligt i de tilrøgede lokaler på Pind’s. Det er et superhyggeligt sted. Ellers er det sgu naturen ude omkring Århus. Jeg cykler meget og kørt langt udenfor og kigget ind på byen, for den ligger jo lidt nede.

Kan du fortælle lidt om dine oplevelser ved at være på Aarhus Teater?

Jeg ved ikke rigtig, hvad mine forventninger var til det – jeg var spændt! Jeg anede ikke ret meget om Århus – hverken om Århus by eller Aarhus Teater, fortæller Lars Bom. Jeg kan stadig fare vild i Århus, men jeg er efterhånden ved at lære det at kende. I løbet af den periode, jeg har boet i Århus, har der også været en lille smule mental omstilling, for pulsen er en lille smule lavere i Århus end i København, så man skal lige omstille sig.

Hvad tænker du om alt den virak og debat, der var op til premieren?

Det, synes jeg, var enormt fedt og interessant, at et teaterstykke kan vække debat… Det er dog ikke helt til at sige om det er stykket eller Madeleines udtalelse, der gjorde det. Jamen det var lidt af en storm i et glas vand, for da Venstres Ungdom havde været inde og se stykket, kunne de jo godt se, at der ikke var meget at råbe op over. Altså, det er et politisk stykke, men det er jo ikke venstreorienteret propaganda. Men jeg synes, at det var godt - det er jo gratis reklame til teatret. Venstres Ungdom lavede jo nærmest deres egen lille teaterforestilling ude foran, siger Lars Bom

Har det påvirket forløbet på nogen måde?

Nej, det synes jeg ikke. Jeg lader mig ikke påvirke på den måde.

Har det været mærkbart på publikums forventninger?

Ja for folk har været meget spændte. Det er jo et stykke, hvor det ikke er helt tydeligt lige fra starten hvad der skal ske… Så folk har siddet med udtrykket: ’Hvad sker der her?’

Du er en erfaren skuespiller, der har været og er engageret i mange ting også udenfor skuespiller branchen – Hvad har været højdepunktet i din karriere indtil videre?

Det var nok Onkel Danny – Ja, Onkel Danny sidste år, siger Lars Bom. Det var enormt spændende at arbejde med og skulle sætte mig ind i Dan Turélls liv. Jeg ved ikke, om det var det kunstneriske højdepunkt, men mit personlige… Jeg fik i hvert fald rigtig meget ud af det. Så kan jeg jo bare håbe, at publikum fik lige så meget ud af det som mig!

Hvad ser du mest frem til indenfor den nærmeste fremtid?

Ferie!! Ej, jeg glæder mig til at kunne slappe af lidt og være lidt hjemme.

Men jeg vil gerne sige, at jeg holder mere og mere af Århus. Til at starte med tænkte jeg ”hold da op, det er jo bare en provinsby, der prøver at være stor’. Men der er jo nogle spændende mennesker i Århus – det er jo ikke bygningerne eller butikkerne alene, der gør det. Det er i høj grad menneskene, og jeg synes, der er mange sjove mennesker her i byen, der giver kulør. Nu efterhånden som jeg har lært byen at kende, tænker jeg, ’ej, hvor er her hyggeligt’, og at det er helt rart at komme ”hjem til Århus”, slutter Lars Bom.