XYwwzY94XTOQ9YwlyYw

Hjørring Musikskole spiller med, når festlighederne i anledning af motorvejens åbning markeres i Hjørring by på lørdag. Det sker ved en gratis koncert med klassisk musik med Nordjysk Pigekor og Vendsyssel Marimba Steelband i Musikskolens koncertsal.

Publikum har mulighed for at få en forsmag på aftenens koncert, når Musikskolen ved middagstid giver en forsmag på aftenens festmusik på City-Scenen.

Over middag går KFUM-spejdernes Brass Band i spidsen for et optog med hele den officielle delegation med bl.a. trafikminister Flemming K. Hansen (K) fra Asylgade gennem Jernbanegade og gågaden til Vendelbohus.

Over middag går det så løs med det store Hjørring Børne Melodi Grand Prix, MGP 2002, hvor nogle af Musikskolens elever af sig selv har indsendt indslag og medvirker som enten backinggruppe, orkester eller som solister. Efter alt at dømme bliver der ud fra de indsendte indslag et meget tæt løb imellem de 12 finalister, som alle er på et meget højt niveau.

Om aftenen er der mange scener rundt om i byen, der byder på gratis klassisk musik. Koncertaftenen i Musikskolens koncertsal bygges op omkring Nordjysk Pigekor og Vendsyssel Marimba Steelband. Koncerten er delt op i fire moduler. To med Pigekoret og to med Vendsyssel Marimba Steelband. Nordjysk Pigekor er kendt i hele Danmark for sin høje kvalitet og dygtighed. Koret ledes af Anne Nørby Nielsen, der bl.a. er uddannet korleder fra Konservatoriet i Aalborg. Koret kommer hele vejen rundt om sit store repertoire. Der vil blive både kirkelig og verdslig, klassisk og rytmisk korsang.

Vendsyssel Marimba Steelband er et band for de dygtigste slagtøjselever fra musikskolerne i Frederikshavn, Brønderslev, Hirtshals og Hjørring. 16 musikere på olietønder, marimbaer, forskelligt slagtøj, rytme- og blæsergruppe. Fest, farver og gang i den med sprudlende karibiske toner og arrangementer af kendte standardnumre.

Vendsyssel Marimba Steelband ledes af den tidligere Hjørringdreng, Thomas Hamilton Møller, der nu studerer slagtøj på Konservatoriet i Aalborg. Han er kendt for sin måde at dirigere på, hvor han går rundt mellem musikerne og spiller op til dem med tilråb og humør, og han har helt styr på hver enkelt musikers præcise rolle i samspillet.

Koncerten vil blive arrangeret i en afslappet atmosfære, hvor det er muligt for publikum at komme og gå. Samspillet med de andre musikalske tilbud i byen denne aften, er nok det vigtigste element i motorvejsfesten, som får en karakter af folkefest ligesom ved de populære Kulturnatsarrangementer med klassisk musik.